Sunu tarzı...
  Konuşulanların günlük yaşamda konuşulduğu gibi konuşulduğu,
  Böyle toplantılarda bir türlü konuşulamayanların da konuşulduğu,
  Hem sunucu ile katılımcılar hem de katılımcılarla katılımcılar arasında diyaloglar kurularak bir bilgi ve deneyim alışverişi ortamının yaratıldığı,
  Aşırı yapılandırılmamış, katılımcıların soru ve ihtiyaçlarına ve konuların seyrine göre kontrol edilen bir sunu planının kullanıldığı,
  Bir günlük süreye çok yoğun mesajların yüklendiği,
  Kitabi, hipotetik değil, yaşanmış gerçek örneklerin verildiği ve örneklerin sadece Batı'dan değil ülkemizden de alındığı,
  Multimedia ortamında slayd gösterilerinin eşlik ettiği canlı, hareketli, sürükleyici bir üslubun kullanıldığı bir sunu tarzı.
 
Katılımcılardan bir kaç söz...
  Adeta psikolojik terapi oldu benim için.
  İnteraktif, müthiş bir sunum.
  Katılımcılararası diyalog çok yararlı oluyor.
  Siz bu seminerleri bizim şirketi inceledikten sonra mı hazırladınız?
  Önce fikirlerin çoğu bana ters geliyor ama tekrar tekrar katılıyor nedenini de sonradan daha iyi anlıyorum.
  Ulaş Bey'in seminerleri alışkanlık yapıyor.
  Seminerleriniz için söylenenler doğruymuş.
    Ulaş Bıçakcı...
   

Ulaş Bıçakcı bazı yabancı ülkeler de dahil olmak üzere hemen hemen her sektöre yayılmış değişik boyutlardaki şirketlere danışmanlık yapıyor ve eğitim veriyor. Bıçakcı 'nın;

Başarının Olmayan Rotası. İş Yaşamında Kişisel Kalite ve Profesyonel Düşünce ve Davranış
Paradigma ve Yaşam Kalitesi
İş Hayatında Kimsenin Anlatmadıkları (Müşterek yazarı)

adlı üç de kitabı bulunuyor. (Eserler hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek istiyorsanız lütfen eser ismini tıklayınız.)

D aha önce çeşitli sektörlerdeki bir çok şirkette uzun yıllar yöneticilik yapan Bıçakcı en son 10 yıla yakın bir süre, STFA'da Organizasyon ve Sistem Müdürü olarak çalıştı. Deneyimleri, danışmanlığın istemci/danışan firma (client) kanadındaki 10 yıllık bir süreyi de içeriyor. Yani masanın öbür yanını da biliyor. Danışmanlık yaptığı, eğitim verdiği kişi ve kuruluşlara asla, "müşteri" demiyor ve müşteri muamelesi yapmıyor. 1988'de STFA'dan ayrılarak YÖNTEK Müşavirlik Ltd'yi kurdu. Şimdi, yaşamının işlerinin elverdiği orandaki bölümünü, yeni kitabını yazmakta olduğu şehir dışındaki evlerinde eşi ve köpekleri Kral ile birlikte geçirmeye çalışıyor ve zaman zaman şehre inerek mesleğine devam ediyor. Ulaş Bıçakcı hakkında daha fazla bilgi istiyorsanız tıklayınız .

O , bir danışman, eğitimci, yazar. Günlük konuşma lisanını kullanıp, işlediği konuları anlaşılır, uygulanabilir hale getirerek ve asık suratlılıktan kurtararak yazılarında, kitaplarında, danışmanlık ve eğitimlerinde Türkiye'de başkalarınca da takip edilmeye başlanan, kendine özgü bir tarz yarattı.

D anışmanlık ve seminerleri dışında kesin sayısı tespit edilemeyecek kadar çok konferanslar verdi, konuşmalar yaptı, basın-yayın organlarında yazılar yazdı, köşe yazarlığı yaptı, bir yıla yakın bir süre mesleki bir televizyon programı hazırladı, bir çok televizyon ve radyoda da konuk olarak programlara katıldı.

İnşaat sektöründe örnekolay metodu (case study) ile üç yaşamsal konu
Yeniden Yapılanma - Kurumsallaşma - Şirket Kültürü

Üç günlük, bu kurumlara özgü paket programı şirketinize kazandırmalısınız.
(Örnekolaylar gerçek Türk örnekolaylarıdır.)

İnşaat ve taahhüt sektörü:

Sektörün taşıdığı temel riskler şunlardır:
1. İnşaat ve taahhüt sektörü kurumsallaşmanın zor olduğu bir sektördür.
2. İkinci temel risk ise hemen hemen tamamı patron ve aile şirketleri olan sektör şirketlerinin aile şirketlerinin taşıdığı diğer riskleri de taşıyor olmasıdır.
3. Üçüncü temel riski ise, her sektörden her şirketin içine düşebileceği yapılanma, yeniden yapılanma, kurumsallaşma, şirket kültürü gibi konularda yapılan müşterek yanlışlar oluşturmaktadır.

Ulaş Bıçakcı:

1. İnşaat sektöründeki, zamanında dünya sıralamalarına girmiş ve bir idol olarak bilinen bir Türk inşaat şirketindeki 10 yıla yakın, "Organizasyon ve Sistem Müdürü" deneyimi,
2. Hem kurumsal hem de patron ve aile şirketlerinde çalışarak geçirdiği diğer profesyonel iş yaşamı deneyimleri,
3. Profesyonel yaşamındaki deneyimlerine ilaveten yapılanma, yeniden yapılanma, kurumsallaşma, profesyonel ve kurumsal yönetim, şirket kültürü gibi konularda gerek 1988'de kurmuş olduğu YÖNTEK Müşavirlik Ltd, gerekse diğer örgüt ve organizasyonların şemsiyesi altında 1988'den bu yana sürdürdüğü profesyonel danışmanlık ve eğitim birikimi ile bu konuyu bilen bir kişidir.

Seminerlerde her üç konu (yapılanma, kurumsallaşma ve şirket kültürü) bir tam gün boyunca incelenecektir. İncelemeler her konu için bir örnekolay çalışmasını (case study) içerecektir. Ancak süreler sadece örnekolay incelemelerine değil ayrıntılı tartışma ve bilgi ve deneyim aktarımlarına da ayrılacaktır. Üç günün üst üste olması gibi bir zorunluluk yoktur.

Örnekolaylar Ulaş Bıçakcı tarafından örnekolay metodu'nun (case study) sahibi Harvard Üniversitesi Business School 'un standartlarına göre ancak Türk şirketlerine ait gerçek olaylardan anonime edilerek geliştirilmiş örnekolaylardır.

Bu paket program için çok özel bir fiyatlama uygulanmaktadır. (Üç tam gün için KDV dahil, masraflar hariç 9.750 YTL yerine 6.500 YTL)

Şirketinizi kurumlaştırayım derken kurum tutmasına (soba kurumu anlamında) neden olmayın! Kurumsallaşma ve aile şirketleri konusu, "yeni bir şey"miş gibi çok konuşulmaya başlandı. Ayrıca, "yeni" olarak algılanmasının ötesinde uygulamada çok eksik ve yanlış şeyler yapılıyor.

"Kurumsallaşma" konusu da artık maalesef bazı şirketlerin müşterilerine, ISO belgelerinden, toplam kaliteden, BT uygulamalarından, CRM'den hatta maliyet muhasebesine kadar bir çok konuyla ilgili kendi hizmet ve ürünlerini satabilmek için bir pazarlama etiketi olarak kullanılır hale geldi. Yani onu da tüketmeye başladık.

Ulaş Bıçakcı kurumsallaşma konusundaki birikimlerini kamuoyuna ilk kez 20-21 Ekim 1987 tarihlerinde Dünya Gazetesi'nde yazdığı kapsamlı yazıları ile açtı.

Daha sonra "Organizasyon ve Sistem Müdürü" sıfatıyla profesyonel olarak çalıştığı STFA Holding'te bizzat kuruculardan Sezai Türkeş'in başlattığı kurumlaşma projesinin merkezinde yeraldı.

Gerek 1988 yılında kurduğu YÖNTEK Müşavirlik şemsiyesi gerekse diğer örgüt ve organizasyonların şemsiyesi altında, kurumsallaşma ve aile şirketleri ve bu konularla ilgili diğer konularda seminer ve danışmanlıklarını 1988 yılından beri sürdürüyor.

1996 Yılında yazdığı, " Başarının Olmayan Rotası. İş Yaşamında Kişsel Kalite ve Profesyonel Düşünce ve Davranış " adlı kitabında, kurumsallaşma, aile şirketleri, profesyonel ve kurumsal yönetim, şirket kültürü, yapılanma gibi konulara 472 sayfalık kitabının yarısına yakınını ayırdı.

Basın yayın organlarındaki yazı, konuşma ve ropörtajlarında konulara sürekli olarak yer verdi.

Yaptığı danışmanlık projelerinde şirketlere kendi patentini taşıyan Kurumlaşma Master Planı (KMP) geliştiren ilk kişi o. Büyük holdinglerden KOBİ 'lere kadar 10'larca KMP geliştirdi.

YÖNTEK Müşavirlik Ltd. Şti. - Rıdvan Paşa Sok Köklü Apt 65/4 Göztepe 34730 İstanbul
Tel: 216 - 385 90 64 Fax: 216 - 359 77 58 web: www.yontek.com e-posta: yontek@yontek.com